İmaj Yaratırken

Siz de giysi dolabınızı açtığınızda, bir yığın kıyafetinizin olduğunu gördüğünüz  halde ne giyeceğinizi bilemiyor musunuz? Evden çıkmadan önce dakikalarca ne giyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Son moda bir kıyafet alıp da eve geldiğiniz de o son aldığınız kıyafetle uyumlu olan hiç bir şeyinizin olmadığını mı fark ediyorsunuz? Etiketli duran kıyafetleriniz, aksesuarlarınız ya da kutusundan hiç çıkmamış ayakkabılarınız mı var? Dolabınıza nasıl girdiğini bilmediğiniz eşyalarınız mı var? Evet bunların birine bile evet dediyseniz emin olun yalnız  değilsiniz. Dünya üzerinde bunu yaşamayan bir azıklık var; ama bu yazıyı okumaya devam ediyorsanız bu azınlığın içinde olmadığınızı düşünerek devam ediyorum.

İmajın sadece kılık kıyafetle oluştuğunu düşünüyorsanız inanın yanılıyorsunuz. Hatta bu konulara ilerleyen yazılarımda değineceğim. Şimdilik bu yazımda sizlere, stilinizi  yaratırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden  bahsetmek istiyorum. Bunları kısaca ana başlıklat halinde verecek olurdam:


  • Renk analizi
  • Yüz ve vücut analizi
  • Gardrop analizi
  • Yaşam tarzı analizi
  • Kişisel alışveriş 

Yukarıdaki başlıkları ilerleyen makalelerimde daha detaylı anlatmayı çok istiyorum. Ancak şimdi herkes için bir ön bilgi olması için bir kaç bir şey söylemeden geçmeyeceğim.

Renk analizi denilen şey, sizi iyi hissettiren size uyumlu olan renklerin belirlenmesi işidir. Sizler bu renkleri doğru yerde ve zamanda kullandığınızda fark yaratırsınız. Renk analizin sayesinde, makyaj yaparken hangi renk tonlarını seçebileceğinizi, kıyafetinizle nasıl nir bütün olacağınızı keşfedersiniz. Hatta renklerin yarattığı psikolojik etkilere dair bir çok araştırma da mevcuttur.

Yüz analize uygun saç kesiminiz, yüz yapınıza uygun yaptığınız makyaj, kaş şekillendirme gibi noktalar sizin güzelliğinizi ön plana çıkardığı için yüz analizi bütünün önemli bir parçasını teşkil ediyor. Vücut analiz ise tahmin ettğiniz üzere, sizin için doğru olan kesimde kıyafetleri seçmeniz içşn elzem.

Gardrobunuzu analiz ederken nelere sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir. Bunun için Marie Kondo’nun yöntemine bayılıyorum. Danışanlarına bütün sahip oldukları kıyafetleri bir dağ gibi yataklarının üzerine yığmalarını istiyor. Sonrasında ise danışanlarına artık kullanmak istemedikleri kıyafetlerine teşekkür etmelerini ve sonra sevgiyle evden çıkacaklar kutusuna/ sepetine/ poşetine koymalarını istiyor. Orada da gördüğüm en muhteşem şey, sadeleşmenin vazgeçilmez olduğu.

Yaşam tarzınız, kesinlikle sizin stilinizi belirler. Yaşam tarzınıza göre gardrobunuzun ihtiyaç listesini belirleyip alışveriş yapabilirsiniz. Her akşam resmi bir davete katılmanız gerekiyorsa 4 tane kot pantolonunuz varken 1 tane resmi kıyafetinizin olması gerçekçi olmaz. Ya da başka bir taraftan bakacak olursak, ayda yılda bir davete katılacaksınız diye sırf fiyatı uygun geldi diye bir sürü resmi kıyafetlerinizin olması da hiç mantıklı olmaz. Bu yüzden yaşam tarzınız stilinizi belirler, stiliniz gardrobunuzun ihtiyaçlarını, ihtiyaçlarınız da kişisel alışveriş için neye ihtiyaç duyduğunuzu.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Newton Renk Çarkı

Doğru rengi seçmek

Munsell Renk Çarkı